Sivut

El Cid ja Maailman ympäri 80 päivässä

Sunnuntaina tapaninpäivänä 26.12.2010

Oli taas aikaa katsoa elokuviakin. Minulla sattui olemaan pari nuorten leffaa. Ovat tulleet joidenkin muiden filmien siivellä minulle. Ajattelin katsoa ne kuitenkin, ennen kuin laitan ne eteenpäin.

Nämä nuorille tarkoitetut elokuvat olivat minusta sangen tylsiä. Tietysti olen ihan väärää kohderyhmääkin. :D Mutta... No ensinnäkin minusta on tylsää katsella tappeluita ja kahinoita. Molemmissa niitä oli riittämiin. Ohhoijaa! Pitääkö tosiaan lastenelokuvissakin olla niin kauheasti väkivaltaa ja julmuuksia? El Cid -legendassa ikäraja on 7 vuotta, Maailman ympäri 80 päivässä 11 vuotta.

El Cid - Ratsastava sankari on taitavasti piirretty elokuva, tyylitelty, hyvin koristeellinen ja monissa kohdin jopa kaunis. Mutta piirrokset ovat kyllä liian tyyliteltyjä mitä henkilöhahmoihin tulee. Maneerimaisuus myös hieman ärsyttää. Pahis mustissaan kyllä erottuu joukosta silmäpuolena, mutta muut pääosan sankarit ovat aikalailla kaikki samannäköisiä ja koska elokuva on toimintaleffa, mieshahmojen erottaminen toisistaan on jossain kohdin tosi vaikeaa. Filmin kaksi naista erottuvat toisistaan kyllä hyvin siksikin, että toinen on musta hahmo ja toisella tavallisemmat vaatteet, toinen on kiltinnäköinen, toinen ei. En välittäisi näyttää lapsille kuin korkeintaan opettaakseni historiaa, vaikka asiasta aikaisemmin tietämättömälle tuskin tuo historiankohtakaan tämän filmin kautta kovin hyvin selkiintyy. Tappeluita ja taiston tuoksinaa on mukana ihan liikaa. Tunti ja 20 minuuttia on jo kärsivällisyyttä koettelevaa. Valmistumisvuosi 2005. Piirrokset ovat Disney-piirtäjien tyylisiä ja korkeaa tasoa.
Studio: Castelao Producciones S.A.
Julkaisija: Sandrew Metronome
Lajityyppi: Animaatio

Maailman ympäri 80 päivässä tuotti heti pettymyksen. Luulin, että tarina on enemmän Jules Vernen kirjaan perustuva. Koska itse kirjan lukemisesta on pitkä aika, en osaa sanoa, miten monessa kohdin tämä seuraa Vernen kirjaa, mutta aika lailla puppua tässä on. Elokuva on jonkinlainen komedian ja seikkailu-toimintaleffan sekoitus. Tässäkin riittää tappeluita ja kahakoita kyllästymiseen asti. Naurattavatkohan nuo filmin vitsijutut edes nuoria?


Alkuperäinen nimi:
Around the World in 80 Days
Ohjaus:
Frank Coraci
Pääosissa:
Jackie Chan, Steve Coogan, Cécile De France, Jim Broadbent, Kathy Bates, Arnold Schwarzenegger
Julkaisupäivä:
8.12.2004

2 kommenttia:

  1. Vaikka leffa ei ollut mikään ihmeellinen, diggasin silti Steve Coogania ! : --)

    VastaaPoista
  2. Steve Coogan on söpö kaveri ja näyttelee hyvin. Eivätkä muutkaan näyttelijät ole huonoja roolissaan. Tarina itsessään vain on jotenkin rampa.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!