Sivut

Äidin viisaita sanoja

Torstai 30.12.2010

Välillä on hauska selailla oman kirjahyllynsä kirjoja. Yksi tällainen kiinnostava selailukirja on nimeltään Äidin viisaita sanoja. Se on Kolibri-kustantamon julkaisuja ja sen on suomentanut Sari Kumpulainen. Kirja on painettu Kiinassa 2006. Se on kooltaan pienehkö, neliskulmainen kirjanen. Leveys ja korkeus vähän vähemmän kuin meikäläisen vaaksa, peukaloni ja etusormeni välinen etäisyys. Kirja on sidottu kovakantinen ja siinä on sivuja ilman kansia ja esilehtiä 64.


  • "Äidit antavat meille maailman arvokkaimpia lahjoja: viisautta, voimaa, turvallisuutta, onnea ja rakkautta. Nämä aarteet säilyvät sydämissämme koko elämämme ajan." lukee kirjan takakannessa. Kirjan tekstit perustuvat useiden henkilöiden kertomuksiin omien äitiensä antamista neuvoista ja viisauksista.

  • Kirjassa onkin omat osastonsa aiheista Viisaus, Voima, Turva, Onni ja Rakkaus. Kuvat ovat tosi upeita, paperin laatu erinomainen. Kaunis vaikkapa lahjakirjaksi.

  • Itse en tarvinnut paljoakaan keittokirjoja niin kauan kuin oma äitini eli. Soitin hänelle ja kysyin, kuinka tehdään tämä ja tuo herkkuruoka ja sain asiantuntijan ohjeet. Äitini söi vanhempana usein graavilohta ja valmisti sen itse. Tuota taitoa en ehtinyt hänen elinaikanaan opetella. Olisi kyllä pitänyt. Monia muitakin asioita jäi kyselemättä.

  • Tästä pikkukirjasesta poimin tähän nyt muutamia ajatuksia:

  • Viisaus:
  • "Äitini varoitti minua, että hyvät ystävät ovat harvassa. Heitä on vaalittava ja varjeltava kuin maailman arvokkainta aarretta."

Voima:
"Äitini opetti minulle, että ikä on asennekysymys. On tehtävä sitä, mitä haluaa – ei sitä, mikä on ihmisten mielestä ikäisellemme sopivaa."

Turva:
"Pidä aina laukussasi säväyttävää huulipunaa, lue jatkuvasti hyvää kirjaa ja säilytä purkissa rahakätköä siltä varalta, että joudut turvautumaan varasuunnitelmaan."

Onni:
"Olin murheen murtama, kun minua kaltoin kohdellut poikaystäväni jätti minut. Äiti totesi lohduttaessaan minua, että eihän se ollut edes rakkautta – rakkaus tekee onnelliseksi."

Rakkaus:
"On tärkeää pitää itsestään ja kohdella itseään yhtä hyvin kuin muita. Panosta vaatteisiisi ja hiuksiisi, sillä jos pidät ulkonäöstäsi, sinun on helpompi pitää myös niistä puolistasi, jotka ovat piilossa ulkokuoren alla."

  • Ehkä jonakin päivänä käärin tämän kirjasen nätiksi lahjapaketiksi ja annan jollekin vasta äidiksi tulleelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!