Sivut

Penkit takaisin puistoihin!Sunnuntaina 7.11.2010 klo 23 ja risat

Olen kertakaikkiaan kyllästynyt salasanoihin ja PIN-koodeihin!!! Mikä ihme tätä yhteiskuntaa vaivaa, kun mitään ei enää voi tehdä ilman salasanaa ja käyttäjätunnusta? Elettiinhän ennenkin, siis ennen 1990-lukua, jolloin yleistyivät tietokoneet ja kännykät ja sitten vähitellen tulivat, varsinkin kun päästiin kirjoittamaan vuosilukua 2000, käyttäjätunnukset ja salasanat joka ikiseen laitteeseen, melkein. Ei riitä, että olet koodattu henkilötunnuksella kaikkiin virallisiin papereihin, nyt pitää olla nämä kaikki muutkin koodit, ennen kuin ovi aukeaa, ennen kuin koneet alkavat toimia, ennen kuin saat tehtyä sen ja sen asian... UUUUUAAAA--AAAAAA--aaaaaaaa!!!!!!!!!! Näppäile väärin ja kaikki on jumissa. "PIn-koodi on syötettävä ennen kuin laitetta voidaan käyttää."

Ja kun unohdat salasanasi, saat parhaassa tapauksessa uuden ja sekin voi taas unohtua. Sitten jossain jutuissa pitää vähän väliä varmuuden vuoksi vaihtaa salasanaa, jopa kerran viikossa. Muutaman roiston takia koko maailma saa olla varpaillaan. Enemmistö lienee rehellistä väkeä, mutta joukkoon mahtuu aina joku paskiainen, jonka takia pitää olla varuillaan. Luottokortin tunnuksella viedään rahat, tiedostoihin murtaudutaan, identiteetit varastetaan jne jne jne.

Helsingissä jopa penkit on monista puistoista viety pois, etteivät vain puliukot voisi nukkua niillä. Ja siksi puistossa ei voi levähtää, ei lukea penkillä istuen kirjaa tai lehteä. Muutaman juopon takia kärsitään. Syrjitään syyttömiä. Meitä on sentään enemmistö - enemmän meitä tavallisia tallaajia on kuin puliukkoja.

Eikö tosiaan salasanojen, koodien ja käyttäjätunnusten tilalle keksitä mitään helpompaa ratkaisua?

Vaadin penkit takaisin puistoihin!!!

Kaikkine koodeinemme ja salasanoimme olemme kuin nurkkaan ajetut aasit.
Kuvassa on kuitenkin poni-parka Messukeskuksen maatalousmarkkinoilta.

3 kommenttia:

 1. Tuo poni näyttää todellakin säälittävältä. Harrastan itse issikka ratsastusta ja näen kyllä milloin hevonen on onnellinen...tai onneton.

  Minä vihaan salasanoja ja PIN-koodeja. Nyt olen luovuttanut, sillä minulla oli salasanoja sinne sun tänne lehtien nettisivuille, eri firmoihin kuten Stockalle, jonka oikea lähin liike on Tampereela ja miljoonaan muuhun paikkaan Peter Hahnista Minna Immoseen. Romahdin ja jätin koko paskan! Minua ei enää rasiteta vaatimalla salasanoja. Ohi on!

  Tämä on niin sairasta, että jos perustat salasanavastarintaliikkeen, nousen heti mukaan barrikadille hulmuttamaan taistelulippua Oikean Elämän puolesta salasanoja vastaan!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Leena Lumi: Poni parkaa käy tosiaan sääliksi. Ja meitä PIN-koodeihin pakotettuja. Pitäisi varmaan nousta barrikaadeille salasanoja vastaan, mutta mitä se auttaisi!!! Jonkun keksijän on nyt riennettävä apuun ja KEKSITTÄVÄ ASIAAN SELKEÄMPI RATKAISU! Mistä löytäisimme sen keksijän?

  PS. Tämä on kyllä se kommentti, joka tuossa väitetään poistetuksi. Yritin korjata puuttuvaa sanaa ja siksi yllä oleva poistomoka. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!