Sivut

Kirjoja siellä, kirjoja täällä, jokapuolla...


Tiistai 9. marraskuuta 2010

Olen päättänyt jossakin vaiheessa lahjoittaa suurimman osan kirjoistani pois.
Siis suurimman osan ja joskus.

Vielä en ole siihen pystynyt.

Olen tosin viime kuukausina myynyt kirpputoripöydälläni vinon pinon kirjoja, joitten perään olen jo ehtinyt haikailemaankin. :)

Kun viimeksi kävin kurkkaamassa pöytääni, huomasin, että melkein kaikki mielenkiintoiset kirjat olivat häipyneet. Olin juuri ajatellut hakea yhden kirjan takaisin, mutta se oli jo mennyt.

Ostaakohan joku niitä uudelleen myyntiin, kun monissa kirjoissani hintana oli vain euro tai korkeintaan kaksi? Samoja kirjoja olen sitten nähnyt divareissa myynnissä paljon kalliimmilla hinnoilla.

Minulla ei ole kunnon suurta kirjahyllyä nyt, vaan kirjapinoja on joka paikassa. Apuva! En varmasti tarvitse enää niitä kaikkia. Osaisiko joku neuvoa, miten kirjavuorien alta ryömitään ulos maailmaan?

4 kommenttia:

 1. Kirjoista on vaikeaa luopua.Jouduin luopumaan aika monesta kirjasta maata muuttaessani,ja oli se vaikeaa.,,,,

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, Yaelian. Yritän ottaa nyt kirjat kirja kirjalta käteeni kylmän rauhallisesti, pistää kassiin ja viedä vaikkapa Fidan kirpparille. Menevät sitten ainakin hyvään tarkoitukseen... :)

  VastaaPoista
 3. Tuhkaa ja timantteja, harkitse nyt tarkkaan ennen kuin luovut kirjoistasi. Kaikkia kirjoja ei voi pitää, mutta ilman kirjoja koti on kuin se polku ilmna siinä astelevaa emäntää. Minä onneton lahjoitin pois, siis eläinsuojelukirpputorille, valtavan laatikollisen kirjoja. Hyvään tarkoitukseen meni, mutta miksi minä pahvi annnoin pois kaikki Graham Greenen kirjat! Nyt etsin niitä divareista hulluna. Minulla oli silloin menossa joku korkeakuttuuriharha ja pidin Greeneä roskana. Nyt ajatukseni ovat tervehtyneet...

  Meillä on tämä kirjasto/toimisto ja sen lisäksi minulla on oikein vanhojen kirjojen kokoelma erittäin vanhassa pienessä kirjahyllyssä (kuin kaappi) olkkarissa sekä vielä kirjoja keittiössä hyllyllä (ruokakirjat) ja makkarin antiikkihyllyllä on aina myös about 10 opusta ja minun puolella sänkyä sekä tuolilla, laittialla että yöpöydällä muutamia kappaleita, joten...

  Ai niin, unohdin uudet Ikean hyllyt, joilla ovat taidekirjat etc. Hyvin kirjallista elämää, melkein cinemaattista...ja boheemia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos varoituksesta, Leena Lumi! Yritän nyt olla varovaisen valikoiva, mutta... Kun koko huushollissa kukkii kirja poikineen, on kai jotain tehtävä.

  Joitain keittokirjoja, riista&liha yms., lupasin jo ystäväni pojalle, joka pääsi jokin aika sitten ylioppilaaksi ja tuli juuri armeijasta ja lähti opiskelemaan... ja harrastaa kokkaamista. Minä en välitä liharuokakeitosten valmistamisesta, vie liikaa aikaa, mutta ehkä nuori mies kaksikymppisen innolla jaksaa paistaa ja keittää.

  Olen myös puolen vuoden sisällä muuttamassa, siksikin pitää kirjatarhaa reippaasti harventaa. Nytkin maksan kovaa vuokraa neliöltä ja siis myös kirjoistani – pärjäisin pienemmässäkin asunnossa. Maalla seinät ja lattiat plus katto ovat omat, joten vuokraa siellä ei mene, mutta kuljetus sinne on taas luku sinänsä ja maksaa omaisuuden. HUH HUH.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!