Sivut

ISÄNPÄIVÄÄ!

Perjantaina 12.11.2010 Tallinassa

Isästäni en muista paljoakaan. Hänen kuolemastaan on jo niin pitkä aika. Olin hänen näköisensä pienenä. Myöhemmin olen tunnistanut itsestäni enemmän äidin näköä.

Riittää, kun ihmisellä on kuitenkin Taivaan Isä. Hän on sentään meillä kaikilla. Joten HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ! Tässä kukkia Tallinnasta kaikille ISILLE!

Helsingissä satoi lähtiessämme aamulla. Tallinnassa paistoi melkein aurinko.

Kiertelimme vanhaa kaupunkia ristiin rastiin. Kauppoja riitti kuin Tukholman vanhassa kaupungissa. Ruokakaupoissa hinnat olivat vielä kohtuulliset,
mutta käsilaukkukaupoissa HUU-uuu-iiiiii!
Vai mitä sanotte esimerkiksi tästä: Soma autonmallinen laukku. Hinta reilusti yli 1000 euroa eli yli 18 000 kruunua. Sinne jäi ikkunaan. Hyvää tummaa leipää sai sentään paketin 40 centillä. Ostin myös kassillisen isoja piirustuslentiöitä, alkaen 60 centtiä A3-koko. Parilla kymmenellä eurolla sain akvarellilehtiöitä ja luonnoslentiöitä monta kappaletta, vihkoja ja ym. sekä korjaustusseja. Suomessa olisin saanut pari lehtiötä korkeintaan. Harmi, etten tiedä, mistä Tallinnasta löytäisi taiteilijatarvikekaupan.

Meillä oli alennuslippu laivalle, joten maksoimme edestakaisesta matkasta vähemmän kuin edestakaiset seutuliput Helsingistä Espooseen tai Vantaalle. Vaihdoin lähtiessä vain vähän Eestin valuuttaa. Kruunuja jäi vielä seuraavaakin matkaa varten. Käytin parissa paikassa pankkikorttia. Toivottavasti siitä ei tule harmillisia jälkikaikuja kuten ystävälleni, jonka poika oli ostanut jotain pankkikortilla Tallinnassa ja ilmeni, että samana päivänä ko. korttia oli käytetty myös USAssa. Onneksi menetetyt rahat korvattiin heille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!