Sivut

Stressi voi vaarantaa työurasiKeskiviikko 26.1.2011

Ylläoleva kuva on lainassa TiviDuuneista 21.1.2011, siis oikeastaan luvattomasti napattu. Mutta se kuvaa jotenkin niin herkullisesti omaa tilannettani, että oli pakko napata se tänne.
Yritän tosiaan ottaa iisisti, koska en halua vaarantaa työuraani.
Lainaan sivulta suoraan:

Mikä on paras tapa vähentää työstressiä?

"Huolehdi fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnistasi. Syö terveellisesti. Nuku riittävästi. Liiku ja tee rentoutusharjoituksia työaikana ja sen ulkopuolellakin."

Mitä voi tehdä?

"Älä anna asioiden kasautua. Kerro kollegoille ajoissa, mikä ottaa päähän. Säilytä huumorintajusi. Jos et voi välttää ristiriitatilanteita, puhu hitaasti ja rauhallisesti ja anna kehollesi tilaisuus rauhoittua."

Entä jos ei ole aikaa noudattaa neuvoja?

"Kohtuuton stressi heikentää työpanostasi. Työsi laatu kärsii, samoin suhteet työkavereihin. Jos annat stressin viedä mennessään, voit pahimmassa tapauksessa sanoa hyvästit myös urallesi."

Asiantuntijana johtamistaidon konsultti Sanda Naiman, jolta on ilmestynyt kirja the High Achievers Secret Codebook.

Jamie Eckle / IDG News Service

Nämä linkit ovat sieltä myös:

Muualla Talentumin verkostossa
Työstressi heikentää Euroopan bkt:tä (Kauppalehti) 08.06.2010
Näissä töissä pinna palaa herkimmin (Kauppalehti) 27.04.2010
Mitä, eikö stressi painakaan yrittäjää? (Kauppalehti) 24.03.2010
Asiakkaan stressaavin tilanne: Seuraava jonossa (Kauppalehti) 15.12.2009
Näin olet töissä onnellisempi (Kauppalehti) 11.08.2009

Yllättävää kyllä, työperäistä stressiä pidetään yrityksissä yhtä merkittävänä riskinä kuin työtapaturmia.

Tässä taas yksi joltain seinältä löytynyt kirjoitus, kenen käsialaa tämä on, en tiedä. otsikoksi voisi laittaa Stressinhallintaa:

1. Opettele sanomaan EI. Kaikkea ei tarvitse ehtiä tai jaksaa. Tämä koskee niin työtä kuin kotiaskareitakin.

2. Anna itsellesi lupa olla jouten. Makaile sohvalla, laiskottele, mietiskele, hemmottele itseäsi. Jokaisella on siihen oikeus ja se on täysin normaalia.

3. Nuku riittävästi. Jos sinulla on univelkaa, järjestä niin, että saat hoidettua sen pois ja nuku jatkossa riittävästi. Riittävä lepo parantaa työtehoasi ja helpottaa siten kiirettä.

4. Sammuta kännykkä, vedä puhelimen johto seinästä. Sinun ei tarvitse olla aina tavoitettavissa.

5. Kuntoile ulkoilmassa. Uinti, pyöräily, lenkkeily, kävely raittiissa ilmassa ovat monta kertaa parempia stressinpoistajia kuin esim. musiikinpaukkeessa aerobicissa hikoileminen.

6. Soita ystävälle, mene kylään tai kutsu kaveri kahville. Kuunnelkaa toisianne ja naurakaa yhdessä. Pää ja ajatukset tuulettuvat.

7. Vaihda maisemaa. Ajele viikonloppuna vaikka läheiseen pikkukylään lounastamaan ja katsele elämänmenoa. Hetkellinenkin ilmapiirin muutos virkistää ja saa ajatukset pois työasioista.

8. Ota itsellesi niin paljon aikaa kuin tarvitset. Älä siis yritä selviytyä asioista nopeammin kuin se on mahdollista. Jos aika ei riitä, jätä työt tekemättä tai siirrä niitä. Kukaan ei ole yli-ihminen.

9. Opi iloitsemaan pienistä asioista ja nauti tästä hetkestä. Älä murehdi liikaa tulevaa, asioilla on tapana järjestyä.

10. Huolehdi hyvinvoinnistasi. Luontaistuotteista saa avun moneen stressin oireeseen. Oikeanlainen ravinto ja riittävä määrä vitamiineja ja muita välttämättömiä ravintoaineita auttaa kehoasi jaksamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!