Sivut

Elämä on tässä ja nyt

Lauantai 22.1.2011

Kun ympärillä vallitsee kaaos ja sisäisestikin puret hammasta, on kai lähdettävä perusasioista. Elämä on tässä ja nyt, on totuus, jota vastaan ei auta pullikoida.

Entä kun kunnollinen joulusiivous jäi tekemättä ja kaapit ovat edelleen epäjärjestyksessä, eikä voi lohduttautua silläkään sanonalla: "Siivoa kaapit, jos aiot viettää joulun siellä.", koska en tosiaankaan viettänyt joulua vaatehuoneen hyllyllä enkä keittiön komeroissa, enkä muutenkaan ole kaappi-ihmisiä. Toisaalta yksi joulu juuri meni ja seuraava on vasta tulossa vuoden päästä suunnilleen. Mitä kaapeista, kun elämä on järjestyksessä, sanotaan. Tässä kohtaa tulisi jo paniikki, jos antaisi myöten, sillä kyllä tässä huushollissa olisi muutakin siivottavaa kuin vain komeroiden hyllyt.

Vuorokaudessa on 24 tuntia edelleen, nukkuakin pitää, – ajatella! –, noin puolet elämästä! Ehkä tämä on stressiä? Joululoman jälkeistä stressiä? Miten voi loman jälkeen iskeä paha stressi?

Muuan ystävä sanoi aikoinaan, kun jonkun huusholli oli täynnä pelkkiä muovikasseja, että siitä ihmisestä oli sanottu, että se oli menettänyt elämänsä hallinnan ja sellaista pitää varoa.

Miten voi varoa seinien kaatumista päälle, rahapulaa, asuntolainan erien maksamista, työkiireitä, yksin jäämistä avioeron jälkeen, autottomuutta, kun ei ole rahaa edes käytettyyn kaaraan, vanhenemista, vanhempien kuolemaa, läheisten kuolemaa, lapsen kuolemaa, ystävän hylkäämäksi tulemista, velkojen kasaantumista työttömyyden takia, vääriä ratkaisuja, liian lyhyitä työpäiviä, liian pitkiä työpäiviä, pakkohuutokauppaa, konkurssia jne. ???!

No, tämähän on tätä aivotonta pulinaa. Onneksi nuo kaikki luettelemani uhkakuvat eivät ainakaan juuri tällä hetkellä ole niskassa. Ja onneksi on lauantai ja siivous- ja pyykkipäivä. Joten kyllä tämä tästä. Elämältä maistuu. Juu. Enjoy!

Täytyy jättää pyykkitupa nyt väliin, kun näin ahdistaa. Ja tiskata vaikka astiat.

Kuvat : ClipArt

Kaapejaan siivoavat nyt ainakin Katriina ja arleena. Onneksi olkoon!

4 kommenttia:

 1. Joskus elämän selviytymistarina lyhenee siihen, että selviytyy iltaan saakka ja sitten aamuun ja taas iltaan. Sitten kun vähän helpottaa, voi ajatella ensi kesään saakka, joulun yli.
  Kun esimerkiksi sairaus iskee, on ihan sama, onko niitä muovipusseja vai ei, joten antaa niitä välillä kertyä, ei se vielä tarkoita hallinnan menetystä : )

  Hyvät kuvat sinulla. Kannattaa muistaa, että joku läheinen tuskailee samojen asioiden kanssa ja jos jompi kumpi sanoo sen ääneen, taakka pienenee : )

  VastaaPoista
 2. Mayo, kiitos lohdullisista sanoistasi. Tänään olin jo Matkamesuillakin, vaikka olin päättäny jättää ne väliin. Pari viikkoa ja sitten työpaineittenkin pitäisi taas helpottaa.

  VastaaPoista
 3. Täällä on järjestelty ja inventoitu. Tavaraa on, mutta kaikelle näyttää olevan käyttötarkoitus - melkein kaikilla.
  Kummasti helpottaa, kun saa järjestellä, tuntuu kuin samalla ajatuksetkin jäsentyisivät.
  Vielä en uskalla ajatella valokuvia - ne sitten aikanaan.

  VastaaPoista
 4. upeaa, että teet jopa inventaariota!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!