Sivut

Coco Chanel

Keskiviikkona 5. tammikuuta 2011

Tuli sitten taas katsottua elokuva. Coco Chanelista, pikkumustan ja Chanel-vitosen luojasta. Peräti kolme tuntia. Huh. En ollut lainkaan katsonut elokuvan pituutta, kun tökkäsin sen läppäriin. Vaan kieltämättä pidin elokuvasta. Pituuskaan ei kauheasti vaivannut, vaikka menikin tosi myöhäiseen.

Olipa tuon naisen elämässä draamaa, hyviä sattumia ja rikkaita miehiä. Jopa suorastaan epäuskottavia sattumuksiakin paikoin. Taas tehtiin faktasta romanttista fiktiota.

Kuitenkin yksi parhaista näkemistäni elokuvista. Pidin sinnikkäästä yrittämisestä. Ihmeellisesti aina oikealla hetkellä apuun ilmaantuneet rikkaat miehet tosin tuntuivat sellaisilta epätodellisilta sadun prinsseiltä, jotka ilmeisesti kuitenkin auttoivat pääosassa olleen naisihmisen aina eteenpäin. Olipa hänellä tosiaan onni matkassa bisnesmaailmassa ja rakkauttakin oli riittämiin.

Elokuvan loppuosassa se Boyn avioliitto ja jouluun liittynyt auto-onnettomuus kuitenkin menivät jotenkin minulta yli ymmärryksen. Tuntui epäuskottavalta, että juuri Cocolle siitä soitettiin. Eikö sentään vihitylle vaimolle? Ei näkynyt onnettomuuspaikalla vaimoa ja huivi puun oksalla oli jotenkin minulle liikaa. Mutta nyyhkyleffan aineksiin se kyllä sopi.

DVD:n takakannen teksti:
"Vuosisadan vaihteen Ranskassa naisten pukeutumisesta puuttuu
mielikuvitus ja eleganssi. Kuristavat korsetit ja muhkeat pitsiluomukset kyllästyttävät nuorta ja varatonta Gabrielle Chanelia, jolla on aivan uudenlainen näkemys tyylistä.

Hänellä on silmää yksityiskohdille ja ennen kaikea hän tietää, millaisissa vaatteissa naiset todella viihtyvät. Päättäväisen naisen ajatukset ravistelevat muotimaailmaa ja saavat myös osakseen vastalauseita. Muodin vallankumouksen kulissien taakse jää maailmankuulun suunnittelijan henkilökohtainen traaginen elämä, johon kuuluu intohimoa ja rakkautta yli rajojen.

Millainen oli nainen, joka mullisti tavan jolla pukeudumme tänään ja loi ajattoman tyylin, Chanel No. 5 -parfyymin ja pikkumustan? Coco Chanel on romanttinen draama 1900-luvun vaikutusvaltaisimmasta muoti-ikonista.

Cocoa eri elämänvaiheissa esittävät legendaarinen Shirley MacLaine ja nuori Barbora Bobulova, hänen uskottunaan Marc Bouchierina nähdään Malcolm McDowell."

Ohjaus: Christian Duguay
Käsikirjoitus: James Carrington
Tuotanto: FR2, RAI
Pääosissa: Barbora Bobulova, Shirley MacLaine

Minkähänlaisia ovat ne kaksi muuta uudempaa Coco Chanelista tehdyt elokuvat? Tämä elokuva oli vuodelta 2008.

5 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä. Usein elämän on elokuvaa ihmeellisempää. Jopa oma, kun taaksepäin katselee.

  VastaaPoista
 2. Niin, Coco Chanelin elämäkin näytti todellisilta ihmeiltä! Harvoin minäkin lähden elokuviin. Kotisoffalla kun voi katsoa sekä uusia että vanhoja elokuvia. Pitäisi tosin suosia elokuvateattereitakin, etteivät ne häviäisi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos arvostelusta. Olen harkinnut katsovani tämän leffan mutten ole vaan saanut aikaiseksi. Nyt voisi jälleen yrittää. :)

  VastaaPoista
 4. hietzu, kannattaa kyllä katsoa tämä elokuva. Siinä on monenlaista mielenkiintoista, vaikka joskus tuntuu aivan uskomattomalta jokin kohta.

  VastaaPoista
 5. Tämä oli aivan ihana elokuva, suosittelen sitä itsekin lämpimästi kaikille! Vaikka mun sydän särkyikin siinä lopussa.. :D Mikähän muuten oli sen uskomattoman komeen Boyn näyttelijän nimi? En löydä sitä tietoo mistään..

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Tulethan toistekin!
Ennen kuin lähdet, jätäthän kommentin tai viestin. Ne ilahduttavat. Kiitos!